И АЗ МОГА ПОМАГА ЗА РЕНОВИРАНЕТО НА СОУ “ЛУИ БРАЙЛ”, СОФИЯ

По инициатива на И АЗ МОГА Училище за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ беше реновирано от над 600 служители на компанията TELUS International Europe – като част от техния международния проект „Ден на подкрепа”. С инвестиция от 33 000 ЕUR, инициативата на водещата аутсорсинг компания е насочена към подобряване на средата и условията, в които децата живеят и учат.

Проектът „Ден на подкрепа” е част от ежегодната международна доброволческа кампания на TELUS International Europe и се провежда две поредни години в помощ на училище „Луи Брайл”. I CAN TOO е дългогодишен партньор на компанията в България. Организацията помага от единадесет години на Училището, като насочва дарители и доброволци към него.

Инвестицията на TELUS International Europe помогна за извършването на основен ремонт на пансиона към училището: шпакловане и боядисване на стените, ремонт на електрическата инсталация, полагане на нови настилки в стаите, закупуване на щори, ново спално бельо и други консумативи, подмяна на всички осветитени тела. Доброволците на компанията работиха със собствени сили върху освежаването на училището, като боядисваха и подреждаха стаи, подменяха осветителни тела, ремонтираха мебели, поставяха щори, окосиха и почистиха тревните площи, почистиха сензорната градина.