fbpx

По-лесен достъп до рехабилитация за деца със специални потребности благодарение на съвместна камапания на „Фантастико“ и фондация I CAN TOO

Даца със специални нужди ще имат лесен достъп до рехабилитация в „Център за Надежда“ в София благодарение на съвместна кампания на търговска верига „Фантастико“ и фондация И АЗ МОГА / I CAN TOO. Благотворителната кампания беше проведена през септември 2019г. и успя да събере 99 087лв. чрез дарения от клиенти на веригата. Със средствата в подкрепа на програмата «Мобилен терапевт» беше закупен специализиран микробус, с който децата ще бъдат превозвани до центъра за рехабилитация. С част от средствата ще бъде осигурена заплата за шофьор, както и гориво. Дарението ще е от съществено значение за семействата, за които придвижването на децата с множествени увреждания е изключително трудно или дори невъзможно.
Автомобилът е оборудван с платформа за колички. Производството му изискваше време, но на 25 юни микробусът беше официално предаден на „Център за Надежда“. Ключовете връчи директорът на Дирекция „Маркетинг и реклама“ на „Фантастико“ Мирослава Георгиева. Присъстваха Нели Радева, основател на фондация И АЗ МОГА и зам.-директорът на училището за незрящи деца „Луи Брайл“, където се помещава центърът за рехаблилитация на деца с множествени увреждания.
“Изключително сме щастливи, че децата от „Център за Надежда“ вече спокойно ще могат да стигат до рехабилитационния център. Благодарим още веднъж на всички наши клиенти, подкрепили кампанията. Без тяхната помощ това нямаше да е възможно“, сподели Мирослава Георгиева.

Програма “Мобилен Терапевт” цели да осигури специализиран автомобил за над 50 деца с тежки увреждания от Център за Надежда, за да направи възможно предвижването им до него. Регулярната, двигателна рехабилитация за тези деца е животоподдържаща и липсата й може да доведе до сериозни последици и влошаване на състоянието им. Голяма част от семействата лишават децата си със специални нужди от терапия, именно поради липса на специализиран транспорт. https://www.icantoo.eu/projects/mobilen-terapevt/

За Фантастико

Търговска верига Фантастико е семейна българска компания, основана през 1991 г. с откриването на първия си супермаркет в гр. София. Днес компанията управлява 43 супермаркета, като броят им ежегодно расте. Във веригата работят над 3 100 човека, които ежемесечно обслужват повече от 3 100 000 клиенти.  Благодарение на модерната си визия, качеството на стоки и услуги, богатия асортимент и доброто обслужване, веригата се развива изключително успешно на българския пазар. По-големите формати супермаркети Фантастико разполагат с био щанд, месна, рибна и млечна витрина, суши кът, топла точка, сладкарска витрина, кафетерия, детски кътове и площадки. Предлагат и разнообразие от допълнителни услуги като аптеки, застрахователни брокери, Easy Pay, химическо чистене и др.

В последните години търговска верига Фантастико се фокусира в кампании, подкрепящи децата в България и техните нужди. Миналата година бяха проведени 3 кампании в подкрепа на фондация И АЗ МОГА, фондация „Майко мила“ за каузата им „Оле Мале“ и „SOS Детски селища“, като и трите бяха сериозно подкрепени от клиентите на веригата.

ФАНТАСТИКО и I CAN TOO БЛАГОДАРЯТ сърдечно на всички, които се включиха в кампанията, както за помощта, така и за доверието!

Подкрепата ни към Център за Надежда продължава!

Всеки, който желае, може да подкрепи каузата с финансови или нефинансови средства.