fbpx

АРТ-ФОРМАЦИЯ DESTRUCTIVE CREATION ЗА И АЗ МОГА В СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ИНФОРМИРАНОСТ ЗА АУТИЗМА

Няколко скулптури на деца в София осъмнаха опаковани в син плат. Поводът е Световният ден за осведоменост за аутизма – 2 април, а проектът – на творците от Destructive Creation.

Талантливите артисти се присъединяват към мисията на И АЗ МОГА / I CAN TOO в подкрепа на деца със специални нужди. Те стават част от инициативата “С тениска I CAN TOO – носиш Надежда”, като реализират всички свои проекти, облечени с популярните фланелки.

Зад името Destructive Creation стоят няколко млади ентусиасти, коитопроменят градската среда с арт послания и инсталации. Мобилната им работилница разкрасява пейки, спирки, тротоари и въздухоотводи, а софийски паметници са изрисувани от тях „В крак с времето”.

С акцията си за 2 април артистите насочиха вниманието на обществото към проблемите на децата с аутизъм – с цел да повишат информираността по тази тема.

Близо 67 милиона души по света са засегнати от аутизъм. Световната статистика сочи, че 1 на 68 деца е от аутистичния спектър. Момчетата са 3-4 пъти по-засегнати от момичетата, поради което синият цвят често е избиран за символ на аутизма.