„ДА ДОКОСНЕШ БЕЗ КОНТАКТ – БЕЗЦЕННО“ – ИНИЦИАТИВА НА MASTERCARD И ТЕХНОПОЛИС В ПОДКРЕПА НА И АЗ МОГА

MasterCard и Технополис България обединяват усилия си за благотворителна кауза, в подкрепа на Център за деца с аутизъм И АЗ МОГА / I CAN TOO.

Инициативата „Да докоснеш без контакт – безценно“ стартира на 2 април 2016 г. – Световен ден за осведоменост за аутизма. По време на едномесечната кампания картодържателите имаха възможност да помогнат за набирането на средства за Центъра, като за всяка безконтактна транзакция с карта MasterCard във веригата на Технополис в цялата страна, двете компании дариха 2 лева за каузата.

Мнозина от нас имат познато дете от аутистичния спектър. Аз също имам. И за това знам колко важна е подкрепата и квалифицираната помощ не само за децата, но и за техните родители. Правилната, но и системна работа дава огромни шансове за маскимална интеграция на децата в обществото и водене на нормален живот на цялото семейство. И обратното – затварянето в къщи откъсва всички тях тотално от останалия свят.“ споделя Ваня Манова, Мениджър за MasterCard България и Македония.

За съжаление, единици са центровете за специализирана помощ и грижа, но оптимистичното е, че все пак ги има. Всеки новооткрит център е нова надежда за много деца и техните близки. А особено ценно е, когато такива центрове се създават и извън София. С тази кампания ние от MasterCard искаме да допринесем за пълноценното функциониране на новооткрития център в Пловдив и дадем възможност за по-добро бъдеще на децата с аутизъм“, добави тя.

Ние от Технополис вярваме, че благотворителността е неизменна част от социалната отговорност на компанията. За нас доброто е ценност, която се реализира чрез подпомагане на хората в нужда. Затова се присъединяваме с ентусиазъм към инициативата „Да докоснеш без контакт – безценно“ в подкрепа на Център за деца с аутизъм в Пловдив на фондация И АЗ МОГА. Надяваме се в резултат на кампанията грижата за децата със специални нужди и техните семейства да се подобри и да бъде достъпна за всички, които имат нужда от нея.“, споделиха от ръководството на Технополис.