fbpx

Кои сме ние

И АЗ МОГА / I CAN TOO е международна благотворителна организация за подпомагане на деца със специални нужди и техните семейства. Създадена е през 2006 в България като частна инициативa от живеещата от двадесет години в Германия Нели Радева.

Идеята на И АЗ МОГА е, че всеки помага с това, което МОЖЕ най-добре. На този принцип фондацията създаде два терапевтични центъра изцяло с нефинансови средства – eдин за деца със специални нужди в гр. София и втори за деца с аутизъм в гр. Пловдив.

През 2012 I CAN TOO е регистрирана и в САЩ като 501 (c)(3) неправителствена организация.

И АЗ МОГА, в партньорство с Renewables 100 Policy Institute, създава глобалната инициативата #LoveOurPlanetLoveOurKids, показваща връзката между климатичните промени и здравето на децата. Инициативата цели да информира обществото и да даде решения за забавяне и противодействие на климатичните промени; да насърчи и ангажира хората за ежедневни действия, с които да се включат в опазването на околната среда.

В България I CAN TOO подкрепя над 650 деца със специални нужди и техните семейства в цялата страна и два терапевтични центъра в гр. София –  Център за Надежда, в който грижа и рехабилитация получават над 50 деца с най-тежки диагнози и Училище за деца с нарушено зрение “Луи Брайл”.

През 2018 И АЗ МОГА стартира инициатива “Засади дърво, помогни на дете”, която всяка година дава живот на стотици дървета и повдига темата за залесяването – като решение на климатичните промени.

Над 400 интернационални известни личности от областта на изкуството, спорта и обществения живот са лица на I CAN TOO и популяризират мисията на организацията по света.